Persoane interesate

marți, 7 iunie 2016

Eclere-pas cu pas*Julia Cuisine*-RETETA VIDEO pas cu pas

                                  Eclere-reteta pas cu pas 


Ingrediente:
-500 ml.apa
-250 gr.margarina sau unt cu 60%grasime,
-250 gr.faina
-8 oua.

Crema:budinca de frisca,crema de vanilie sau frisca.

Glazura:150 ml.smantana dulce(frisca),100 gr.ciocolata amaruie.

Mod de preparare:

Cele 500 ml.apa impreuna cu untul le vom pune intr-o oala pe foc ptr.a da un clocot ca untul sa se topeasca.Dupa ce untul s-a topit vom da la o parte si adaugam imediat faina(faina trebuie sa fie de o calitate superioara fiinca e o reteta foarte pretentioasa),amestecand pana ce se formeaza o bila desprinsa de pe peretii vasului.Acest aluat se mai numeste si aluat oparit.Dupa aceasta operatie vom adauga cate un ou-maxim doua(nu mai multe)si incorporam energic ouale in aluatul oparit.Procedam astfel pana ce vom termina toate cele 8 oua.Incalzim cuptorul la temperatura de 220 de grade.
  Aluatul va trebui sa aiba consistenta unei creme(exact cum se vede in video).Intr-o punga sau un pos cu coltul taiat de 1,5 cm.,vom pune aluatul si într-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu ulei,vom aseza cu grija cojile de eclere avand intre ele o distanta de 5 cm,lasandu-le loc ptr.a creste.In timp ce le vom pune in tava avem nevoie si de un cutit umezit,ptr.a ne ajuta sa taiem cojile la capat,dandu-le o forma frumoasa.Le dam la cuptor ptr.30-35 de min.la temperatura de 180 grade.Timp de 25 de min.nu vom deschide absolut deloc cuptorul ptr.a evita ca,cojile sa se lase.Din aceasta compozitie vor rezulta 30-35 de coji in functie de dimensiunea dorita.Ele vor trebui sa aiba culoare aurie spre maroniu cand sunt gata si trebuie sa fie crocante ca o paine(atunci veti sti ca sunt gata).Trebuie sa se racesca cand le veti umple cu crema preferata de dvs.Le puteti taia pe o parte sau cu un dui puteti perfora baza eclerului in 2 parti ptr.a le umple.Mai multe detalii va poate oferi filmuletul meu de pe youtube cum sa procedati in a va iesii niste eclere excelente.Va astept cu mult drag sa va abonati pe canalul meu de YOUTUBE si va astept si pe pagina mea de Facebook ptr.a impartasi impreuna retete pregatite cu multa dragoste,famiilor noastre.Daca nu gatim cu dragoste,bunatate si calmitate nu vor iesii retetele asa delicioase.;)Dupa ce cojile vor fi umplute,ne vom apuca de glazura.
 Ptr.glazura vom proceda astfel:smantana dulce sau frisca o vom pune pe baie de abur sau in cuptorul cu microunde ptr.a se incalzi cat sa topeasca ciocolata(atentie sa nu fiarba).Cand se va incalzi o dam   la o parte si adaugam ciocolata taiata bucatele lasand-o acoperita timp de 5 min.si cu un tel vom amesteca energic sa se topeasca in totalitate ciocolata,formandu-se glazura.Vom acoperii toata superafata eclerelor cu ciocolata sau portional(cum am procedat eu).Sper sa incercati reteta mea si astept sa ma provocati la retete cat mai complicate.:)Va astept sa va abonati pe canalul meu la YOUTUBE si va astept si pe Facebook-ul meu.Va pup.O zi excelenta....:)

Aici veti gasi reteta video:POFTA BUNA!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu