Chiftelute de dovlecel
Ingrediente:
-2 dovlecei potriviti,
-1 morcov,
-2 cepe,
-3-4 catei de usturoi,
-80 gr.cascaval,
-60 gr.telemea,
-1 legatura de marar,
-2 linguri de amidon de porumb,
-1 lingura si jumatate de susan,
-3 linguri de pesmet,
-1 ou
-1 lingurita boia de ardei dulce,
-o jumatate lingurita de curcuma(turmeric)
-3 linguri ulei de masline,
-sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Spalam dovleceii,ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici impreuna cu morcovul.Presaram sare si lasam 30 min.ptr.a-si lasa sucul in timp ce noi vom cali ceapa cu cele 3 linguri de ulei.Dovleceii si morcovul le punem intr-o sita si presam bine sa se scurga toata zeama.
Intr-un bol punem dovleceii cu morcovul si ceapa calita si le amestecam foarte bine.Cascavalul si branza le vom da de asemeni prin razatoarea cu ochiuri mici si adaugam si restul ingredientelor incorporand totul in compozitia de chiftele.Facem bilute care le dam prin 2 linguri de pesmet impreunat cu o lingura de amidon de porum si dupa preferinta le vom prajii in tigaia foarte bine incinsa cu ulei sau in cuptorul aragazului la temperatura de 180 grade ptr.30-35 de min.Se servesc cu un sos de iaurt si usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu