Compot de visine
Ingrediente:
-2 kg.visine,
-zahar(4 linguri de zahar la borcanul de 800 gr.),
-zahar vanilinat( optinal),
-apa calda,
-borcane si capace.
Mod de preparare:Se aleg visine bine coapte si sanatoase,se spala si se curata de codite.
Asezam fructele in borcane,cam 1/3 din capacitatea recipientului,adaugam cate un sfert de lingurita de zahar vanilinat(ptr.a avea un gust mai fin si aromat).Din 4 linguri de zahar si apa calduta preparam un sirop si-l turnam peste visine urmand sa completam cu apa pana se umple borcanul(pana la buza borcanului).Puteti modifica putin cantitatea de zahar in functie de cat de dulce vreti compotul si tinand seama ca visinile sunt destul de acrisoare.In loc de 4 linguri de zahar puteti adauga 3-3 si jumatate linguri pentru un gust mai acrisor.Intr-un vas mare se pune un prosop de bucatarie impaturit in 2-3 straturi si borcanele se invelesc fiecare in parte (merg prosopele de bucatarie sau alte bucati de panza sau ziare)si se umple vasul cu apa pana aproape de capace.Pentru a le stereliza este bine sa punem un ciolofan(nailon)deasupra borcanelor ptr. o fierbere uniforma.Se pune la fiert,la foc mediu si se lasa sa fiarba 25-30 minute pana in momentul in care lichidul din borcane au inceput sa se ridice bule de aer,iar apa din vas clocoteste usor.Compotul de visine este unul dintre cele mai bune compoturi,cu gustul lui dulce-acrisor si aroma inconfundabila a acestor fructe delicioase.Se acopera vasul cu paturi groase si se lasa sa se raceasca incet pana a doua zi cand se controleaza etanseitatea borcanelor si se aseaza in camara.Pentru orice compot aceasta sterelizare este suficienta,nefiind nevoie de conservanti sau alte adaosuri.Sper sa incercati reteta mea si sa-mi spuneti cat de eficienta o gasiti:).O zi frumoasa va doresc si numai bine...Va puppp;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu