Rulada alba(din albusuri)
Ingrediente :pentru o tava de 35/25cm
-5 albusuri-75 gr.zahar
-70 gr.faina
-60 ml.lapte
-40 ml.ulei
-2 lingurite de esenta vanilie
-un varf de sare.
Pentru umplutura:
-170 ml.frisca lichida(20 ml. pentru ornat)-70 de g de migdale
__________________________________________________
Mod de preparare:
- Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu uleiul si mixam pana se amesteca foarte bine.
- Cernem faina peste aceasta compozitie de lapte cu ulei, si o amestecam si pe aceasta pana se formeaza un aluat cremos.Adaugam si cele 2 lingurite de esenta de vanilie si amestecam lasand compozitia pentru a se odihni.Intr-un alt bol mixam cele 5 albusuri cu praful de sare si treptat vom adauga si zaharul in ploaie pana ce bezeauza va avea o consistenta foarte solida (testul de a intoarce castronul). Vom incorpora cu grija toate albusurile in castronul cu faina cu miscari largi pentru ca,compozitia sa ramana aerata. In tava tapetata cu hartie de copt vom rasturna tot aluatul si o vom da la cuptorul preincalzit de 170 grade C pentru 5 minute. Intre timp cat blatul va sta la cuptor , vom mixa frisca si sfaramam migdalele. Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca.Il asezam pe o folie alimentara cu fata in jos pentru a fi usor de rulat.Punem frisca si o uniformizam pe toate laturile presarand si migdalele peste frisca.Cu ajutorul foliei alimentare o rulam si o dam la frigider pentru 2-3 ore.Dupa ce l-am scos de la frigider il vom scoate din folie si il vom ornam dupa preferinta sau putem sa-l devoram direct.:D.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu